Acupressuur

Drukpuntmassage

Acupressuur is een zeer oude en herontdekte geneeskundetechniek uit Japan, waarbij de energieën van het lichaam geregeld worden door het uitoefenen van druk op de meridiaan-punten (energiebanen) op het lichaam. Dit heeft invloed op de emoties, spanningen en zorgt voor verlichting van pijn.

De behandeltechniek komt overeen met die van acupunctuur. In plaats van gebruik te maken van naalden wordt bij acupressuur druk uitgeoefend met de duimen en vingers om acupunctuurpunten en spanningspunten op het lichaam positief te beïnvloeden.

Dit soort massage kenmerkt zich door het zogenaamde ‘stiltepunt’ of ‘omslagmoment’ tijdens het drukken. Tijdens dit omslagmoment, van druk uitoefenen en druk loslaten, is er een moment van geen beweging. Wanneer nodig, kan deze enkele seconden worden vastgehouden. Juist in dit stiltemoment richt ik me op de spanning die zich voordoet in een drukpuntmassage punt. Als ik dit herhaaldelijk en ritmisch uitvoer zal de spanning worden opgeheven. Door met drukpuntgeneeskunde strategisch te handelen, kunnen vele klachten worden opgeheven.

Ook kijken wat acupressuur voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. 

Contact